SAKARYA / KARASU - Karasu Anadolu Lisesi

YKS DE BÜYÜK BAŞARI..

Mezun olduğu yıl (2022) YKS (Yüksekögretim Kurumları Sınavı) derecesi 60 bin olan Karasu Anadolu Lisesi ögrencisi Serap GENÇBAY, sistemli ve azimli çalışmasıyla bu yıl Türkiye genelinde eşit ağırlık alanında büyük bir başarıya imza atarak 684. sırada yer aldı. Bir yılda 59 bin kişiyi geride bırakan Gençbay, başarısını sistemli ve sabırlı çalışmaya borçlu olduğunu belirtti.

12.sınıfta ve yaz tatilinde DYK kurslarına katıldığını belirten Serap Gençbay, "Okul zamanında hafta içi ve hafta sonu deneme sınavlarına katıldım.Sistemli bir çalışma yürüttüm. Gün içerisinde çok çalışma değil sistemli çalışmayla başardım. Bu başarıyı elde etmemde okul öğretmenlerimin birebir çok yakından ilgilenmeleri önemli bir etken oldu." dedi.

Hedefinin hukuk okumak olduğunu dile getiren GENÇBAY, "Bu nedenle sınava bir daha girdim. ilk girişimde 60 bindeydim. ikinci denememde sosyal aktivitelerimi azaltmak durumunda kaldım. Verimli çalışmaya yöneldim ve 684. sırada yer almayı başardım. Çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Karasu Anadolu Lisesi Müdürü Ali İhsan KILINÇ da "Geçen sene 50 bine giren ögrencimiz olmamıştı. Bu yıl öğrencilerimiz iyi dereceler elde etti. Bu yıl ilk bine giren ögrencimizin olması bizi onore etti. Serap GENÇBAY, kararlı, azimli ve sabırlı çalışarak eşit ağırlık alanında Türkiye genelinde 684.sırada yer alarak büyük bir başarıya imza attı. Okulumuz ve ögretmenlerimizin de gurur kaynağı oldu. Bu başarının yanı sıra Türkiye genelinde ilk 5000, 10.000, 20.000 ve 30.000 lerde de öğrencilerimiz bulunmaktadır. Tüm bu başarıların elde edilmesinde payı olan başta öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin ailelerini tebrik eder, öğrencilerimizin başarıların devamını dileriz. " diyerek sözlerini tamamladı.

05-08-202305-08-202305-08-202305-08-2023

Yayın: 05.08.2023 - Güncelleme: 05.08.2023 23:59 - Görüntülenme: 287