T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAKARYA / KARASU - Karasu Anadolu Lisesi

TERCİH DÖNEMİNDE DE ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ.

Sevgili öğrencilerimiz!  

Tercih dönemi en az sınava hazırlık kadar önemli ve kritik bir süreçtir.  

Daha sonra hayal kırıklığı yaşamamak için aile ve arkadaşlarınıza göre değil kendi isteklerinize göre tercihlerinizi yapın.  

ÖSYM’nin 2023 Yüksek Öğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan puan türleri, özel koşullar ve kontenjanlar gibi bilgileri inceleyin.  

Tercih listesi oluştururken puan değil, başarı sırası göz önünde tutulmalıdır. Çünkü her yıl puanlar değişir, bu nedenle başarı sıraları bizim için en sağlıklı göstergedir. Başarı sıralamanızın üzerinde olan birkaç bölüm yazarak tercih listesine başlayabilirsiniz. Daha sonra kendi tercih aralığınızda bölümler yazarak devam edip sonrasında başarı sıranızın altında tercih yapmalısınız.   Tercih listenize gönlünüzde olan ama başarı sırası çok yüksek olan bir bölümü yazarak da başlayabilirsiniz. Önemli olan şey listeyi hazırladığınız da kendi gerçek başarı sıranızı listenin ortalarına denk getirmeye çalışmanızdır.  

Lisans programlarının yanında ön lisans programlarının da bazı avantajlari bulunmaktadır. Bu bölümleri de inceleyerek bu bölümler arasından varsa kendi ilgi yetenek ve beklentilerinize uygun tercih yapmanız sizin için bir fırsat olabilir.  

Tercih yaparken üniversitelerin sunduğu akademik, sosyal ve kültürel imkanları araştırın. Üniversitelerin barınma ve ulaşım imkanlarını da mutlaka araştırmalısınız.   Tercih listesine gerçekten istemediğiniz bir bölüm ya da üniversite yazmayın. Çünkü ÖSYM, tercih kullanıp bir bölüme yerleşenlere (açık öğretimin kontenjansız programları hariç) bir sonraki sene puan cezası uygular. Yani öğrencinin puanı düşer.  

Vakıf üniversitelerinin burslu programlarını tercih edecekseniz,bursun devam etme ve kesilme koşullarını da öğrenmeniz gerekir .  

Hepinize başarılar dileriz.

06-08-202306-08-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.08.2023 - Güncelleme: 06.08.2023 03:05 - Görüntülenme: 226
  Beğen | 1  kişi beğendi